Производител Мирта Медикус
Наличност

ЦЕФАТОНИН КАПСУЛИ Х 30

Вижте още продукти от:

ЦЕФАТОНИН

Интересни факти за витамините
Предозиране с В10
Досега не са установени токсични ефекти при предозиране с витамин В10, тъй като той не се натрупва в тялото. Лекарите съветват да не се приемат големи дози от него за продължително време, тъй като при прекомерна употреба на витамин В10 е възможно да се появи гадене, повръщане, киселини, диария и други стомашно-чревни проблеми.
 

Цефатонин е хранителна добавка. Цефатонин съдържа екстракт от върбинка и размарин. Цефатонин има ободряващо действие.

Действие:

Екстрактите от розмарин и върбинка в Цефатонин поддържат функционалното състояние на централната нервна система и подкрепят циркулаторната дейност на мозъчните съдове и кръвооросяване, подпомагат възстановителната дейност на мозъчните клетки.

Азиатската центела (готу кола) е безкофеинов ободряващ фактор, способстващ за уравновесяване функциите на лявото и дясното мозъчно полукълбо и поддържане дейността на венозната система като подпомагат детоксикационните функции.

Прибавените витамини от В група са особено необходими за мозъчната обмяна и правилното провеждане на мозъчните импулси.

Ацетил-L-карнитинът е биологична съставка, подкрепяща клетъчната продукция на енергия и метаболизма на мастни киселини.

Алфа-липоевата киселина е широкоспектърен антиоксидант, проучванията, за който са показали безвредност и висока ефективност за поддържане на превъзходна умствена и физическа дейност и форма. Поддържа нормалното функционално състояние на главния и гръбначния мозък при преумора, стрес, травми, обменни, съдови, токсични (вкл. наркотични), радиационни и други неблагоприятни въздействия.

Приложение:

Цефатонин се препоръчва за прием като хранителна добавка с цел:

♦ Комплексна подкрепа на мозъчната дейност в основните й параметри - обща будност, способност за концентрация и запаметяване, логическо мислене, въображение и хармонизирани емоционални преживявания

♦ Поддържа нормалното функционално състояние на главния и гръбначния мозък при преумора, стрес; травми, обменни, съдови, токсични (вкл. наркотични), радиационни и други неблагоприятни въздействия;

♦ За постигане на общоукрепващ ефект върху дейността на сърдечносъдовата, ставномускулната, храносмилателната и имунната системи.

Препоръчителна дневна доза:

За общо поддържане на умствената форма и наличната енергия - по 1 капсула сутрин;

При по-високи изисквания или напреднали проблеми - по 1 капсула сутрин и 1 на обяд.

Да се приема на гладно и с поне 100 мл. течност.

Продължителност на приема:

Приема се без прекъсване в продължение на 30 дни. При необходимост, след почивка от 10 дни, курсът се повтаря до повлияване.

Противопоказания:

В препоръчаните дози не са установени.

Препаратът няма пристрастяващо действие.

По общи съображения не би следвало да се употребява без медицинско наблюдение от бременни и кърмещи жени и от деца под 5-годишна възраст.

Срок на годност:

Да не се ползва след срока на годност, посочен върху опаковката.

Съхранение:

На хладно, проветриво, недостъпно за малки деца, защитено от пряка слънчева светлина място, при температура 5 - 25°С, в оригиналната опаковка.

Опаковка:

Кутия с три блистера по 10 капсули, с листовка. Хранителна добавка в сухи желатинови капсули.

♦ Продуктът не е лекарствено средство и не замества разнообразното хранене.

♦ Да не се превишава препоръчаната дневна доза.

Производител: България