Производител GLAXO SMITE KLINE
Наличност

ЦЕТЕБЕ + ЦИНК КАПСУЛИ Х 30

Вижте още продукти от:

ЦЕТЕБЕ + ЦИНК КАПСУЛИ Х 30

Интересни факти за витамините
Витамин В2 е част от групата от В-витамините и е познат още с името рибофлавин. Той е особено важен за правилното функциониране на процесите в организма. Спада към групата на водноразтворимите витамини, което означава, че излишното количество от него се изхвърля от тялото с урината. Поради тази причина трябва да се набавя всеки ден, тъй като не се натрупва в организма. Освен това рибофлавинът е много чувствителен към утравиолетовата и видимата светлина, което означава, че храните, в които се съдържа, ако бъдат изложени на слънце, губят голяма част от съдържащия се в тях витамин В2.
 

Технология с удължено освобождаване.
Тъй като човешкият организъм не е в състояние да съхранява витамин С за повече от няколко часа, Cetebe е под формата на специални пелети с удължено освобождаване. Те постоянно и равномерно отделят витамин С и осигуряват наличието му в организма през целия ден. Cetebe с витамин С + цинк ма антиоксидантен ефект, който спомага за нормалното функциониране на имунната система, както и за поддържане на здравето и работоспособността.

Cetebe витамин С + цинк може да се прилага:
- за стимулиране на имунната система
- при интензивно умствено и физическо натоварване
- При хора подложени на стрес

Дневна дозировка: Една, до две капсули дневно, за възрастни. Капсулите трябва да се преглъщат с вода и да не се дъвчат. Н еприемайте повече от препоръчителната доза.
Предпазни мерки: Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките. Да се държи на място, недостъпно за деца.