Производител Мирта Медикус
Наличност

ТАБОЛИВ КАПС.425 МГ.Х 40

Вижте още продукти от:

ТАБОЛИВ

За отвикване от тютюна

Съвет за отказване от зависимости
Въпреки интензивните усилия, които полагат пушачите, лекарите, психолозите, социалните работници и други организации, за последните 20 години не са постигнати големи успехи в борбата със спирането на тютюнопушенето. Установено е, че 25% от мъжете и 20% от жените, които са пробвали да спрат цигарите, все още пушат. Болезнената реалност, е че цигарите са номер 1 в развитите държави. Тяхната употреба драстично увеличава риска от появата на сърдечно-съдови заболявания, инсулт, рак, високо кръвно налягане и почти всяко друго заболяване. Освен това те са скъпи, което означава, че изискват сериозен финансов ресурс.
 

Предназначение и ефекти:
- Контролира и премахва желанието за тютюнопушене
- Подпомага мозъчната дейност, настроението и концентрацията
- Подкрепя детоксикационните функции на организма и дейността на дихателната система
 

Описание/ Характеристика:
Дефицитът на мозъчните неврохормони води до депресивни състояния и съответно - до засилена склонност към различни пристрастявания. Тирозинът е изходна аминокиселина за синтез на допамин, а триптофанът - на серотонин. Триптофанът директно намалява вредата от никотина и способства за възстановяването на пораженията, нанесени от него. Витамин В6 активира обмяната на аминокиселините до получаването на съответните неврохормони, както и на други медиатори, с влияние върху дейността на централната нервна система, например гама-аминомаслена киселина. Екстрактите от овесен зародиш и живовлек подкрепят детоксикационните функции на дихателните, храносмилателните и отделителните органи като съдействат за елиминиране на натрупаните вещества, вследствие на дълготрайното пушене и също така доставят някои важни витамини и минерали. Овесеният екстракт е добре проучено средство за намаляване желанието за пушене поне при 70% от тютюнозависимите, които го приемат продължително.

 

Дозировка/ Начин на употреба:
Перорално. По 1-2 капсули на ден, преди хранене, с около 100 мл течност.
 
Противопоказания:
При съответна алергия. Да не се приема едновременно с лекарства - инхибитори на ензима моноаминооксидаза (МАО), тъй като те забавят разграждането на съдържащия се в продукта тирозин. Да не се използва от деца, бременни и кърмещи жени.
 
Опаковка:
40 капсули x 425 mg. Четири блистера по 10 капсули, с листовка.
 
Състав:
на 1 капсула 425 mg/ на 2 капсули 850 mg (максимален дневен прием):
L-тирозин (L-tyrosine)..............................................175 mg/ 350 mg
L-триптофан (L-tryptophan)......................................110 mg/ 220 mg
Овесен зародиш - екстр. (Аvenae sativae, extr.).........70 mg/140 mg
Живолвек - лист, екстр. (Fol.Plantaginis major, extr.)...65 mg/ 130 mg
Витамин В6 (Piridoxin hidrohloride).............................5 mg/ 10 mg