Производител SCHERING PLOUGH
Наличност

Скинорен крем 20 % 30 гр

СКИНОРЕН КРЕМ


Как действа Skinoren?

Skinoren съдържа микронизирана ацелаинова киселина, която потиска развитието на бактериите, участващи в появата на акне.Тя въздейства върху процеса на вроговяване на епидермалните клетки и по този начин оказва положителен лечебен ефект срещу образуването на комедони (черни и бели точки).

Кога и как се използва Skinoren?

Skinoren се използва за лечение на акне вулгарис. Преди прилагане на Skinoren кожата се измива добре с вода и ако е подходящо - с меко почистващо средство. Ако лекарят не е предписал друго, Skinoren се нанася върху засегнатите места на кожата два пъти дневно (сутрин и вечер), като леко се втрива. В случай на прекомерно дразнене на кожата количеството крем може да се намали или да се прилага веднъж дневно, докато престане дразненето. Лечението може да се прекъсне временно за няколко дни. Важно е Skinoren да се прилага редовно в целия период на лечение. Продължителността на лечението е различна при отделните пациенти, а също така зависи от тежестта на процеса. Най-общо подобрение може да се очаква след около 4 седмици. За получаване на оптимални резултати Skinoren трябва да се използва редовно в продължение на няколко месеца.

Води ли прилагането на Skinoren go появата на нежелани местни реакции?

Чувство на парене или сърбеж, понякога зачервяване и лющене може да се появят в началото на лечението. В повечето случаи оплакванията са леки и намаляват в курса на лечението.

Кога не трябва да се прилага Skinoren?

Не трябва да използвате Skinoren, ако сте алергични към някоя от съставките му, и по-специално - пропиленгликол.

Какво трябва да знаете, преди да използвате Skinoren?

Skinoren се прилага само в засегнатата област. Трябва да внимавате Skinoren да не влезе в контакт с очите ви. Ако това стане, незабавно трябва да ги промиете с обилно количество вода. Дa се съхранява при температура под 30°С, на недостъпно за деца място.Дa не се използва след изтичане на срока на годност.

Обърнете специално внимание при приложение на Скинорен крем:

  • Ако нанасяте Скинорен крем, това трябва да става само върху засегнатите части на кожата;
  • Ако нанасяте Скинорен крем на лицето си, не трябва да има контакт с очите. Ако Скинорен крем попадне в очите веднага трябва да ги изплакнете с вода.

Определени видове мелазма (епидермалните и смесените епидермално - дермални типове) се повлияват добре от Скинорен крем. За разлика от тях чистият дермален тип мелазма не се повлиява. За диференциалната диагноза на различните типове мелазма Вашия лекар може да се използва т. нар. светлина на Wood.

Бременност

Резултатите от проучвания върху репродуктивността на животни при използване на Скинорен крем не са показали наличие на риск при използване по време на бременност.

Кърмене

Лекарственото вещество (ацелаинова киселина) може да премине в кърмата в много малки количества. Така или иначе количеството на лекарственото вещество, което би приело ежедневно Вашето бебе с кърмата , би било много малко и не представлява риск, особено като се вземе предвид изключително ниската токсичност на тази киселина.

Шофиране и работа с машини

Няма познати ефекти.

Използване на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате или наскоро сте използвали някакви други лекарства, дори и такива, за които не Ви е нужна рецепта.

В каква лекарствена форма се предлага Skinoren?

Туби от 30 г

Къде можете да намерите Skinoren?

В аптеките - без рецепта.

Skinoren е лекарствен продукт.