Производител KRKA
Наличност

Септолете плюс таблетки х 18

СЕПТОЛЕТЕ ПЛЮС

 

Таблетките за смучене Septolete plus оказват местно обезболяващо и антимикробно действие. Така те дезинфекцират устната кухина и гърлото и облекчават болката там.
Таблетките за смучене съдържат антисептика цетилпиридин хлорид, който унищожава някои бактерии и гъбички, а също в известна степен потиска развитието на вирусите.
По този начин той успокоява възпалената уста и фаринкса и преди всичко предотвратява развитието на по-тежки бактериални инфекции. Тъй като може лесно да бъде овлажнен и има по-малко повърхностно съпротивление, цетилпиридин хлорид прониква и в труднодостъпните части на лигавицата на устата и гърлото където потиска бактериалния растеж.
Бензокаин е местен анестетик, подходящ за облекчаване на болката при гълтане, която често съпровожда инфекциите и възпаленията на устата и гърлото
Таблетките за смучене Septolete plus съдържат полиолите малтитол и манитол. Те не съдържат захар, която е необходима за бактериалния растеж. Таблетките за смучене Septolete plus са подходящи за диабетици, те не причиняват образуване на зъбна плака, а антисептичният им ефект е много по-добър поради липсата на захар в тях.

Таблетките за смучене Septolete plus се препоръчват за облекчаване на болката и за дезинфекция:

  • при леки инфекции на устната кухина и гърлото (фарингити, ларингити, начало на ангина (силно болезнено гърло));
  • при възпаление на венците и на лигавицата на устата (гингивити, стоматити) ;