Производител ADVANCE PHARMA
Наличност

Респистим плюс за деца таблетки х 60

РЕСПИСТИМ ПЛЮС ЗА ДЕЦА ТАБЛЕТКИ Х 60

Съвет за силна имунна система
Избягвайте консумацията на преработени храни
Преработените храни имат много малки хранителни стойности. Те обикновено вредят повече, отколкото са от полза за тялото. С редовно консумиране на преработени храни организмът не получава веществата, от които се нуждае и имунната система отслабва. Освен това такива храни имат много вредни добавки и консерванти, които допълнително потискат имунната функция.
 

Характеристика:

Респистим плюс е комбинация от специфични имуностимулиращи вещества от бактериален произход и пьлна гама високо усвоими витамини и микроелементи. Респистим плюс сьдьржа патентован имуностимулиращ комплекс от вещества, получени от специално подбрани бактериални видове, които активират основни звена на имунната система (фагоцитоза, секреторни ИгА-антитела, Т-помощни лимфоцити, интерферон и др.). Проведените клинични проучвания доказват, че този комплекс повишава естествената устойчивост на организма, намалявайки риска от вирусни и бактериални дихателнии нфекции. При едновременното прилагане на Респистим плюс с вече предписани противогрипни ваксини ефекта на последните се засилва, поради повишената имунна активност, водеща до изграждане на по-силен имунитет, Респистим плюс осигурява напълно или значителна част от препоръчителните дневни потребности от всички витамини и микроелементи или т.нар микронутриенти. Те участват в хиляди взаимно-свързани биохимични процеси определящи нормалния растеж и развитие на детския организъм. Много от тях са важни и за функционирането на имунната система. При едно добре балансирано, здравословно хранене, за което решаващо значение имат родителите, детето може нормално да си набави тези вещества. Като се има предвид съвременния модел на хранене (недостатъчна консумация на плодове, зеленчуци, млечни продукти и месо, увеличен прием на рафинирани, енергийно богати храни и безалкохолни напитки, но бедни на хранителни вещества и др.) често приемът на тези вещества е недостатъчен, което е доказано с многобройни проучвания у нас и в чужбина. Като допълнение към хранителния прием в редица случаи могат да се приемат добре формулирани витаминно-микроелементни препарати. Рисковите дозировки за продължителна употреба на тези вещества са високи и не съществува риск от предозиране, ако се приемат в количества, в съответствие с дневните потребности под формата на хранителни добавки. От друга страна значителното надвишаване на дневните потребности не носи допълнителни здравни ползи и в някои случаи може да е опасно.

Предимства на Респистим плюс за деца:

 

• Съдържа патентован имуностимулатор без аналог сред хранителните добавки.

• Допълва хранителния прием осигурявайки напълно или значителна част от препоръчителните дневни потребности от всички витамини и микроелементи препоръчвани от международни институти по хранене (САЩ, ЕС, СЗО).

• Подбрани са форми на микроелементите осигуряващи висока усвоимост и с доказателства за ефект от клинични изследвания.

• Качеството на продукта и отбелязаните на етикета количества се гарантират от изключителния швейцарски витаминно-минерален премикс (DSM Nutritional Products Ltd.)

 

Предназначение:

• Благоприятства функционирането на имунната система и съдейства за намаляване на риска от дихателни инфекции. Положителен ефект може да се наблюдава и при деца с някои имуноло-гично-свързани заболявания (астма, псориазис и др.)

• Намалява риска от възникване на витаминни и микроелементни дефицити (нерационално хранене, продължително боледуване и др.)

 

Дозировка и употреба:

Таблетки за смучене/сдъвкване.

Таблетките се приемат след хранене.

Деца на възраст 2-3 години - една таблетка дневно.

Дневната доза може да се стрие и смеси схрана или течност.

Деца на възраст 4-8 години - две таблетки дневно

За задоволяване на дневните потребности от всички витамини и микроелементи Респистим плюс е подходящ за всекидневна употреба. Особено се препоръчва използването му през сезоните, когато приемът на плодове и зеленчуци е ограничен както и в началото на пролетта. За оптимална имуностимулация и намаляване на риска от дихателни инфекции се препоръчва поне тримесечен прием и особено през есенно-зимният сезон.

Респистим плюс не е богат източник на калций, поради което при необходимост (недостатъчна консумация на млечни продукти) може да се употребяват допълнително калциеви препарати за достигане на дневен прием от 500 тд (1-3 години) и 800 тд (4-8 години) калций.

 

Съхранение: при стайна температура, на сухо и недостъпно за деца място. Срок на годност: 2 години