Производител ACTAVIS
Наличност

Миконафин крем 15 гр

МИКОНАФИН

 

Миконафин има противогъбични свойства. Миконафин има свойството на унищожава дерматофити. Миконафин се използва за лечението на гъбични инфекции.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИКОНАФИН И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА?

Миконафин е противогъбичен продукт с широк спектър на действие. В ниски концентрации той унищожава дерматофити, плесени и определени гъби.

Миконафин се прилага за лечение на:

• Кожни гъбични инфекции, причинени от Trichophyton (Т. rubrum, Т. mentagrophytes, Т. verrucosum, Т. violaceum), Microsporum canis and Epidermophyton floccosum; при tinea pedis (athletes foot), tinea cruris, tinea orporis;

• Инфекции на кожата, причинени от дрожди от рода Candida (С. albicans);

• Pityriasis (tinea) versicolor, причинен от Pityrosporum orbiculare (познат още като Malassezia furfur).

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С МИКОНАФИН?

Миконафин не се прилага при пациенти със свръхчувствителност към лекарственото вещество или някое от помощните вещества.При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:Миконафин крем се прилага само външно върху кожата. Необходимо е да се избягва контакт с очите.Приложение на Миконафин и прием на храни и напитки Продуктът е за приложение върху кожата. 

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт!Няма клиничен опит при бременни жени. По тази причина продуктът не се прилага по време на бременност.

 Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт!По време на кърменето продуктът не трябва да се прилага, тъй като се отделя в майчиното мляко.Шофиране и работа с машиниМиконафин крем не повлиява способността за шофиране и работа с машини. Приемане на други лекарства

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или скоро сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар!Не са известни взаимодействия с Миконафин крем.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА МИКОНАФИН?

Винаги приемайте Миконафин според инструкциите на лекуващия лекар!

 Възрастни и деиа над 12 години Продължителност на лечението: Tinea corporis, cruris -1 до 2 седмици Tinea pedis -1 седмица Кожна кандидиаза - 2 седмици Pityriasis versicolor - 2 седмициМиконафин се прилага веднъж или два пъти дневно върху предварително почистени области. Кремът се нанася на тънък слой върху засегнатите участъци и леко се разтрива. В случаи на интертригинозни инфекции (между пръстите, в гънките на седалищните области, в слабините) върху него може да се наложи марлена превръзка, особено през нощта.

Облекчаване на симптомите настъпва обикновено няколко дни след началото на лечението. При нередовна употреба или преждевременно прекратяване на лечението съществува риск от рецидив. Ако след двуседмично лечение няма симптоми на подобрение се налага преоценка на поставената диагноза.

Деца:

Опитът за лечение на деца с продукта е ограничен и не се препоръчва прилагането му в тази възраст. Пациенти в напреднала възрастНяма данни при възрастни пациенти да се налага прилагане на друга дозировка.

 Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Миконафин е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт!

Ако сте приели по-голямо количество от лекарството:При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!Няма данни за предозиране с продукта. Ако продуктът е погълнат по невнимание трябва да се приложи изпразване на стомаха.

Ако сте пропуснали да приложите Миконафин:Ако сте пропуснали да приложите поредната доза, приложете я час по-скоро.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Миконафин може за предизвика нежелани лекарствени реакции.Рядко върху мястото на намазването могат да се наблюдават зачервяване, дразнене или сърбеж. Обикновено това не изисква прекратяване на лечението. Тези симптоми трябва да бъдат отличени от алергична реакция, което се случва рядко и се състои в пруритус, обрив, булозни ерупции и уртикария и изисква прекъсване на терапията.Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар ши фармацевт.

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

Без специални условия на съхранение.Да се съхранява на място, недостъпно за деца!Да не се употребява след срока на годност, указан на опаковката!Срок на годност след първо отваряне на опаковката - 6 (шест) месеца

Срок на годност:

 3 (три) години

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За всяко допълнителна информация относно този лекарствен продукт се обръщайте към местното представителство на Притежателя на разрешението за употреба.

„Актавис" ЕА

бул."Княгиня Мария Луиза", № 2 1000

София, България

тел. -Н-359 2 9321762; ++359 2 9321771