Производител Natur Product
Наличност

МЕЛБРОЗИЯ КАПСУЛИ Х 60

Вижте още продукти от:

Мелброзия - melbrosia®

Интересни факти за витамините
Витамин В8 има магическо регулиращо действие върху двигателната активност на стомаха, а освен това стимулира развитието на полезната микрофлора в червата. Той редуцира високите нива на холестрола в кръвта и се бори със запека.

Недостиг на В8
Дефицитът на витамин В8 може да предизвика болки в мускулите, психични смущения и кожни заболявания. При траен недостиг се нарушават мозъчните функции, отслабва паметта, появяват се раздразнителност и нарушения в настроението на човека.
 

Хранителна добавка

Що е менопауза?

Менопаузата обикновено се наблюдава при жени между 45 и 55 годишна възраст. Тя може да трае от няколко месеца до 5-6 години. В този период жената трябва да си осигури подходящ режим на хранене и редовни физически упражнения.

Хормоните играят особена роля в живота на всяка жена. Те се грижат за физическото и психическото равновесие в тялото. Отсъствието им може да доведе до най-различни оплаквания, като тези, които настъпват в климактерична възраст. През климактериума в женското тяло намалява производството на естрогени и това води до нарушение в хормоналния баланс.

Кои са всъщност климактеричните оплаквания, които се проявяват в различна степен групирани в т. нар. климактеричен синдром:

- Топли вълни - това са най-честите оплаквания при жени в тази възраст. Представляват рязка промяна в кожната температура по лицето и гърдите, съпроводена с изпотяване и зачервяване. Нерядко топлите вълни са първи признак за наближаващата менопауза, значително преди появата на нарушения в цикъла, болки в костите и ставите и т.н.

- Нощни изпотявания - те влияят негативно върху съня, водят често до безсъние и причиняват субективен дискомфорт.

- Раздразнителност и психическо напрежение - нерядко тези оплаквания са вторични, т.е. последствие от топлите вълни и недоспиването; понякога са и самостоятелни признаци на настъпващата климактерична възраст.

- Главоболие - това е самостоятелен белег за наближаващ климакс, който се среща в около 25-30% от жените на възраст над 45 години, което се повлиява добре при съответно лечение.

- Трудна концентрация - съществен белег на климактериума, който се отдава повече на хормоналните промени в организма през този период от живота на жената, отколкото на "амортизиране" или "възрастово оглупяване".

- Световъртеж и нарушено равновесие - това са важни белези на климакса, които макар и привидно безобидни, играят роля при повишаване на риска от чести травми на крайниците.

 

Какво е Мелброзия?

Мелброзия е продукт, създаден специално за жени. Вече повече от 30 години жените от цял свят му се доверяват. Мелброзия не е полов хормон, но проявява естрогеноподобно действие. Препаратът е пригоден за жени, които не понасят хормонална терапия, страхуват се от нея или имат противопоказания за приложението й. Мелброзия е естественият път за доставяне на организма на онази енергия, от която той се нуждае при повишените изисквания в ежедневието, чрез добре балансирана комбинация от ценни витамини, градивни и хранителни вещества.

 

Как да се прилага Мелброзия?

Обикновено е достатъчна по 1 капсула дневно преди закуска с малко вода. Препоръчваме през първите 10 дни от започване на лечението да се приемат по 3 капсули дневно, от 11-тия до 20-тия ден - по 2 капсули дневно и след това - по 1 капсула дневно. Мелброзия може да се приеме и чиста т.е. чрез отваряне на капсулата директно по време на храненето. Може да се прилага неограничено дълго време. Мелброзия се предлага в месечна опаковка от 30 капсули и в по-изгодна от материална гледна точка опаковка от 60 капсули.

 

Какви активни вещества съдържа Мелброзия?

- Цветен прашец (полен). Цветният прашец обединява всички вещества, които са важни за растежа, изграждането, функционирането и регенерирането на клетките. Освен това той подпомага по естествен начин защитните сили на организма. Вътрешността на полена съдържа в концентрирана форма всички ценни за човешкото тяло хранителни и активни вещества, като белтъчини, минерали, витамини, въглехидрати, ензими.

- Перга (пчелен хляб). Перга е ферментирал цветен полен. При този ферментационен процес твърдата обвивка на полена се разрушава. Така ценните хранителни и активни вещества на полена стават по-лесно достъпни за организма и се абсорбират по-бързо.

- Пчелно млечице (Желе Роял). Пчелното млечице е произведена от пчелите храна, сравнима с майчиното мляко. То дава на пчелната царица огромна плодовитост и въпреки генетичната идентичност с обикновените пчели-работнички, възможност за десет пъти по-продължителен живот. Заради своите съставки пчелното млечице се използва от много векове като възстановително средство. То е извънредно богато на белтъчини, гроздова захар, витамини (В1, В2, В6, С, РР и Н), липиди и микроелементи.

- Флавоноиди. Високото съдържание на флавоноиди в полена води до нормализиране на повишената капилярна пропускливост и чупливост на съдовете. Освен това на флавоноидите се приписва хормоноподобно действие.

- Аминокиселини. Към забележителните активни субстанции на полена спадат също и голямото количество аминокиселини. Поленът е 5-7 пъти по-богат на аминокиселини, отколкото напр. месото, яйцата и сиренето. В полена аминокиселините се намират в оптимално за усвояване състояние.

 

Нежелани реакции.

Досега странични реакции към Мелброзия не са известни. При наличие на алергия към полени все пак не се препоръчва използването й.