Производител D-R WOLFF
Наличност

Линоладиол n крем 50 гр.

 

Linoladiol ®N Линоладиол ® N

Крем

 

Какво представлява Линоладиол ®N кога трябва да се прилага?

Като активно вещество Линоладиол®Н съдържа естествения женски хормон естрадиол. Хормонална недостатъчност често предизвиква промени в структурата на кожата / загуба на еластичността, изтъняване на кожния слой /. Тези промени могат да засегнат и вътрешната страна на влагалището, което води до симптоми като сухота, възпаления, сърбежи и да доведе до смущения при полово общуване.
Линоладиол ®N активира регенерацията на кожата и има добър лечебен и охлаждащ ефект.

Линоладиол ®N се прилага по лекарско предписание при случаи на:

Старческа атрофия в областта на вулвата и влагалището и произтичащите от това сърбеж, сухота на влагалището и смущения при полово общуване.

Противопоказания:

Кога не трябва да прилагате Линоладиол ®N?

При свръхчувствителност към някоя от съставките. Препаратът не трябва да се прилага при естроген-зависими тумори, ендометриоза, при обострени заболявания на кръвоносните съдове и образуване на кръвосъсиреци.

Предпазни мерки:

В какви случаи е препоръчително да се внимава с употребата на Линоладиол ®N?

Не са известни взаимодействия с други едновременно предписани лекарства на този етап.
Въпреки това не трябва да се приемат други хормонални препарати без лекарско предписание.
Прилагайте Линоладиол ®N само в за периода на лечение, не и при оплаквания появили се по-късно. Не давайте Линоладиол ®N на други лица.
Според направените научни изследвания, рискът от рак на гърдата при жени използващи повече от 5 години хормоно заместителна терапия е леко завишен.
Вашият лекар би трябвало да обсъди ползата и риска от хормоно-заместителна терапия и редовно да прави необходимите контролни прегледи при нейното провеждане.
Моля, информирайте Вашия ликар или аптекар в случай, че страдате от някакво заболяване, имате алергии и или приемате друг препарат, който сте закупили без лекарско предписание.

Бременност и лактация:

Може ли Линоладиол ®N да се прилага по време на бременност и лактация?

Линоладиол ®N може да доведе до увреждане на плода.

По време на бременност и лактация не трябва да употребявате Линоладиол ®N.

 

Дозировка, начин и продължителност на употреба

Кога и как трябва да прилагате Линоладиол ®N ?

Ако Вашият лекар не е предписал друго, Линоладиол ®N се прилага 2-3 пъти дневно върху засегнатите участъци в областта на външните гениталии. Интравагинално Линоладиол ®N се прилага с помощта на апликатор. През първата седмица на лечението интравагинално се вкарва до един пълнеж на ашшкатора, вечер преди лягане, на всеки втори ден / през 48-часов интервал /. През следващите седмици се прилага поддържащо дозиране 2 пъти седмично / напр. понеделник и четвъртък /.

Приложението на Линоладиол ® N посредством апликатора става по следния начин; Отворете тубата и дръжте с едната ръка отвесно с отвора нагоре, а с другата ръга сложете апликатора върху тубата и придържайки го напълнете с крем чрез лек, равномерен натиск върху тубата. Точната дозировка се постига чрез спиране на буталото в горния край на апликатора. Така напълнен ашшкатора се прилага вечер преди лягане, в легнало положение по гръб, като се поставя дълбоко във влагалището и се натиска буталото. За да почистите апликатора, извадете буталото и го изплакнете с топла вода. След това отново сглобете ашшкатора.
Продължителността и нуждата от последващо лечение се определят чрез контролен преглед от лекуващия лекар.
Не променяйте назначената дозировка. Ако смятате, че ефектът от действието на медикамена е твърде силен или слаб, обърнете се към Вашия лекар или аптекар.

 

Странични ефекти

Какви странични ефекти могат да възникнат при употребата на Линоладиол
В редки случаи може да възникне реакция на свръхчувствителност / екзема /. До сега не са известни странични ефекти, водещи до напрежение в гърдите, вагинални кръвотечения, болки в долната коремна област, причинени от прилагането на по-голяма доза.


Обща информация

Какво друго трябва да съблюдавате при употребата на Линоладиол N?

Допълнителна, по-подробна информация може да получите от Вашия лекар или аптекар.

Как да съхранявяте Линоладиол N?

Съхранявайте Линоладиол ® N грижливо, на места недостъпни за деца.
Идеална температура за съхранение между 15-20 0 С . Употребата след изтичане на срока на годнст не е препоръчителна

Състав:
Big крем като лекарствено вещество се съдържа 0,01033 mg естрадиол като активна съставка, съответсваща на 0.01 %.

Помощни вещества: бензил алкохол, цетилпалмитат, цетил стеарил алкохол, натриев цитрат-дихидрат, октилдодеканол, полисорбат 60 сорбитан стеарат, пречистена вода.

Продава се в аптеките само срещу представена рецепта.