Производител WOERWAG PHARMA
Наличност

Кормагнезин ампули 200 мг. 10 мл.

11,90 лв. с ДДС

Продуктът се отпуска с рецепта и може да бъде закупен от нашата аптека, само на място

Cormagnesin ®200

Кормагнезин ® 200

 

Активно действащо вещество: магнезиев сулфат

Състав:

- активно действащи съставки:

1 ампула Cormagnesin' 200 с 10 мл инжекционен разтвор съдържа:

1000 mg Magnesium sulphate - 8,3 mmol Magnesium (Mg) = 16,6 mval Mg = 201,9 mg Mg

- помощни вещества:

сярна киселина (до 0,055 meg за поддържане на рН) и вода за инжекции

 

Лекарствена форма и съдържание:

10 ампули с по 10 мл инжекционен разтвор

Лекарствен продукт съдържащ микроелемент

Области на приложение:

При състояния на сериозен магнезиев дефицит, които могат да причинят смущения в мускулната и сърдечната дейност, крампи на прасеца. Също и при магнезиев дефицит, който може да възникне при непълноценно хранене, при прием на някои медикаменти (контрацептивни средства, диуретици и лаксативни средства), алкохолизъм, или при недостатъчна компенсация на повишена потребност: по време на бременност (повишена склонност към застрашаващ аборт, риск от еклампсия), кърмене и при стрес.

Противопоказания:

Кога не трябва да се прилага Cormagnesin 200 ?

Препаратът не следва да се прилага при мускулна слабост (миастения гравис), забавен сърдечен ритъм (изразена брадикардия), образуване на камъни в бъбреците (магнезиево-калциево-амониево фосфатна литиаза), смущения в провеждането на импулсите в сърцето (AV-блок) и тежки нарушения на бъбречната функция (креатининов клирънс под 20 ml/min).

Какво трябва да съблюдавате по време на бременност и кърмене?

Няма никакви съмнения/противопоказания относно приложението на препарата по време на бременност и кърмене.

Какво трябва да се съблюдава при деца и възрастни хора?

Не се препоръчват никакви специални предупредителни указания.Предпазни мерки при употреба и специални предупреждения

Какви предпазни мерки трябва да се спазват? Cormagnesin" 200 не трябва да се прилага едновременно с барбитурати, наркотични или хипнотични лекарствени продукти, поради риск от подтискане на дишането.Причиняваните от магнезиевия дефицит заболявания може да имат и други причини за възникването си. Ако проведеното лечение не покаже ефект, при сериозни оплаквания, трябва да потърсите Вашия лекар.

Какво трябва да съблюдавате при шофиране, работа с машини и при работа без сигурна опора?

Не са необходими предпазни мерки.

ВзаимодействияКои други лекарствени продукти повлияват действието на Cormagnesin" 200 ?

При едновременно интравенозно прилагане на калциеви соли намалява действието на магнезия. Миорелаксанти от типа на кураре потенцират действието на магнезия върху моторните плочки.Кои други лекарствени продукти повлиява с действието си Cormagnesin 200 ? Cormagnesin'8 200 не трябва да се смесва с инжекционни разтвори, съдържащи калций или фосфати, тъй като могат да се образуват утайки и да настъпят взаимодействия.

Моля, имайте предвид, че тези данни важат и за лекарствени продукти, чийто прием е приключил неотдавна.

Кои храни и напитки трябва да избягвате ?

Не се препоръчват специални предупредителни указания.

Дозировка, начин и продължителност на приложение

Следващите указания важат само в случай, че вашият лекар не е предписал Cormagnesin " 200 по друг начин. Моля, придържайте се към предписанията за приложение, в противен случай Cormagnesin 200 не може да упражни лечебния си ефект!

По колко и колко често трябва да се прилага Cormagnesin 200?

Дозировката се определя от степента на магнезиевия дефицит, респ. от потребностите на организма.1 ампула Cormagnesin" 200 се инжектира бавно интравенозно. Инжектирането на една ампула се повтаря след интервал от 1 до 2 дни.

Указание:

Cormagnesin® 200 е приложим без ограничения като комбинирана инжекция (в една спринцовка) с Aspisol'" (DL-lysinmono[acetylsalicylate]), като трябва да се инжектира минимум за 30 минути. Може да се очаква, че настъпването на действието на двата препарата в смес и продължителността на действие не са повлияни.

Cormagnesin 200 е приложим без ограничения като комбинирана инфузия (в един инфузио-нен разтвор) с Aspisol* (DL-lysinmono[acetylsalicylate]), като вливането трябва да се осъществи минимум за 2 часа. Може да се очаква, че настъпването на действието на двата препарата в смес и продължителността на действие не са повлияни.

Как и кога трябва да се прилага Cormagnesin® 200?

Cormagnesin" 200 се инжектира много бавно интравенозно (първите 3 мл за 3 минути), в лежащо положение на пациента.

Колко продължително може да се прилага Cormagnesin® 200?

Продължителността на лечението се определя от подобрението във Вашите опаквания и се назначава от Вашия лекар.

Грешки при приложение и предозиране

Какво трябва да се направи, ако Cormagnesin® 200 е приложен в много големи дози (случайно или преднамерено предозиране)?

Като антидот при симптоми на предозиране (понижаване на кръвното налягане, подтискане на дишането) се препоръчва незабавно интравенозно инжектиране на калций.

Нежелани лекарствени реакции

При висока дозировка може да настъпи забавяне на сърдечния ритъм (брадикардия), понижение на кръвното налягане, смущения в проводимостта и разширения на периферните кръвоносни съдове. Едно твърде бързо инжектиране може да предизвика временно повръщане, гадене, главоболие, топли вълни, световъртеж и състояния на неспокойствие.

Ако наблюдавате върху себе си нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете ги на Вашия лекар или фармацевт.

Какви мерки трябва да се предприемат при настъпване на нежелани лекарствени реакции на лекарствения продукт?

При поява на нежелани лекарствени реакции, обърнете се към Вашия лекуващ лекар. Указания и упътвания за срока на годност на лекарствотоДатата на изтичане на годността е отпечатана както върху опаковката, така и върху ампулния етикет. Не употребявайте лекарството след тази дата!

Как трябва да съхранявате Cormagnesin® 200?

Съхранявайте лекарствения продукт на недостъпни за деца места!

Актуалност на информацията: 09/2006 За информация на нашите пациентиВашият лекар Ви е предписал Cormagnesin'® 200 за да въведе бързо и в достатъчни количества магнезий в организма Ви. По този начин лекарят постига бързо облекчаване на Вашите оплаквания.За да се предотврати рязкото понижаване на магнезиевото ниво между отделните инжекции, се препоръчва редовно приемане на магнезий под форма на magnerot® таблетки. Магнезият играе централна роля в организма.

Той е незаменим за протичането на жизненоважни процеси, като обмена на въглехидрати, протеини, мазнини и нуклеинови киселини, както и за всички енергетични процеси.

Как може да се стигне до магнезиев дефицит ?

Недостиг на магнезий може да настъпи вследствие на недостатъчния му прием, неправилно хранене (прекалено много мазнини и белтъчини, хранителни продукти с ниско съдържание на магнезий) и небалансирани диети за отслабване.

Често причината за магнезиев дефицит се дължи и на повишеното му отделяне от организма, напр. при алкохолизъм, употреба на слабителни средства, чревни заболявания и прием на определени лекарствени продукти.

Потребността от магнезий се повишава по време на бременност и кърмене.

Как можете да установите наличие на магнезиев дефицит?

Недостиг на магнезий може да се прояви например с поява на мускулни крампи (особено нощни крампи на прасеца), но също и с карампи на мускулите на врата, раменете и гърба. Магнезиевият дефицит може да причини разтуптяване на сърцето (нарушения в сърдечния ритъм), учестяване на сърдечния ритъм и болки в сърдечната област.

Главоболие, мигрена и функционални стомашни и чревни крампи могат да настъпят вследствие от недостиг на магнезий.