Производител ACTAVIS
Наличност

Квизитор плюс таблетки 20 мг. /12.5 мг. Х 30

113,00 лв. с ДДС

Продуктът се отпуска с рецепта и може да бъде закупен от нашата аптека, само на място

Вижте още продукти от:

Описание

Съвет за повече енергия
Ако искате да имате повече енергия през деня, то обърнете внимание на позицията си. Правилната стойка помага на мозъка да приема повече кислород, ако седнете с изправен гръб на стола ще усетите как една нишка минава през главата ви до таза, мускулите на корема за стегнати, а ребрата нагоре. Вдишайте и усетете как кислородът изпълва дробовете ви, за целта краката ви не са един върху друг, за да не пречат на кръвообращението си. Правете го пет минути на всеки няколко часа и скоро ще усетите разликата. Ако усетите умората, направете 2 минути дишане, за да повикате отново енергията в тялото си.
 

Квизикор плюс съдържа две активни вещества: квинаприл и хидрохлоротиазид.

Квинаприл намалява образуването на вещества във вашето тяло, които повишават кръвното ви налягане. Тези вещества предизвикват свиване на вашите кръвоносни съдове; те  също така предизвикват задържане на сол и вода в тялото. Квинаприл принадлежи към групата лекарствени продукти, наричани АСЕ инхибитори.

Хидрохлоротиазид притежава диуретичен и понижаващ кръвното налягане ефект, и принадлежи към групата лекарствени продукти, наречени тиазиди. Квизикор плюс се използва за лечение на високо кръвно налягане, в случаите, когато е уместно приложението на комбинирано лечение с АСЕ инхибитор /квинаприл/ и диуретик / хидрохлоротиазид.

Дозировка и начин на приложение

Винаги използвайте Квизикор плюс точно както ви е предписал вашия лекар. В случай, че не сте сигурни, трябва да се посъветвате с вашия лекар или фармацевт.

Обичайната доза е 10 мг квинаприл и 12,5 мг  хидрохлоротиазид, приети сутрин.

В случай, че сте в напреднала възраст или имате увредена бъбречна функция, е възможно вашия лекар да реши, че трябва да приемате по-ниска доза.

Квизикор плюс не трябва да се използва при деца. Таблетките трябва да бъдат приемани с 1/2 чаша вода.

Ако сте приели повече Квизикор плюс отколкото е трябвало: Незабавно се свържете с лекар, най-близкото болнично отделение за пострадали или с център по отравянията, за да получите информация с съвет.

Ако забравите да вземете Квизикор плюс: Не вземайте двойна доза, за да поправите грешката с пропуснатата таблетка.

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КВИЗИКОР ПЛЮС

Не съхранявайте при температури над 30º С.

Блистери: Съхранявайте в оригиналната картонена кутия, за да предпазите продукта от влага.

Да се пази от деца.

Не използвайте Квизикор плюс след изтичане на срока на годност, който е посочен върху опаковката.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят с отпадната вода или домакинския отпадък. Попитайте вашия фармацевт как да изхвърлите лекарствата, коиот вече не са ви нужни. Тези мерки ще помогнат за опазването на околната среда.

Странични ефекти

Както всички лекарства и Квизикор плюс е възможно да предизвика нежелани реакции, въпреки, че те може да не се проявят при всички пациенти.

Докладвани са следните нежелани лекарствени реакции с квинаприл и други лекарства от същия тип:

Чести: Крайна сънливост, уморяемост, сънливост, слабост, потиснато настроение, безсъние, замайване, нарушения в баланса, ниско кръвно налягане, кашлица, гадене, повръщане, диария, главоболие, болки в гърдите.

Нечести: Намален брой тромбоцити, което намалява кръвосъсирването. Смущения в съня, нервност, усещане за бодеж с топлийки и иглички, припадъци. Ускорени сърдечни удари, увеличена сърдечна честота, ангина, съдоразширяване. Проблеми с храносмилането със загуба на апетит и киселини в стомаха, стомашна болка, сухота в устата, образуване на газове. Различни типове кожни обриви, уртикария, сърбеж, увеличено потене, загуба на коса, кожна чувствителност към светлина, импотентност, летаргия.

Редки: Депресия, смущение, вцепененост, замъглено виждане, зрителни нарушения, шум в ушите. Хрема, влошаване на астма и схващания на дихателните мускули, водещи до затруднения в дишането. Промени във вкуса, запек, възпаление на панкреаса, чернодробни проблеми. Изприщване на кожата и лигавиците, псориазо-подобни обриви. мускулна болка, ставна болка, болка в гърба, нарушена бъбречна функция, увеличен калий. Ангиоедем

Много редки: Разстройства на сърдечния ритъм, инфаркт на миокарда, удар, студени и синкаво-бели пръсти на ръката и краката, непреходимост на тънките или дебелите черва, възпаление на черния дроб, еритема мултиформе, разклащане на ноктите. Понижен брой на бели кръвни клетки.

Свържете се с вашия лекар по възможно най-бързия начин, в случай на поява на някой от следните симптоми:

- замаяност/загуба на съзнание, умора или слабост /признаци на ниско кръвно налягане/

Спрете да приемате Квизикор плюс и се свържете незабавно с вашия лекар, ако наблюдавате някой от следните симптоми:

- подуване на лицето, езика или глътката

- затруднено преглъщане

- копривна треска и затруднено дишане

Квизикор плюс е възможно да предизвика намаляване на броя на белите кръвни клетки и отслабване на вашата устойчивост към инфекции. При поява на инфекции със симптоми като треска и сериозно влошаване на общото ви състояние, или треска със симптоми на локална инфекция като болезнено гърло/глътка/уста или пикочни проблеми, трябва да посетите незабавно вашия лекар. Кръвният тест ще бъде проведен, за да се провери възможното намаляване на бели кръвни клетки. Важно е да информирате вашия лекар относно вашето лекарство.

В случай, че някоя от нежеланите лекарствени реакции се задълбочи и стане сериозна, или ако забележите някой страничен ефект, който не е описан в тази листовка, моля кажете на вашия лекар или фармацевт.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Необходимо е да съобщите на вашия лекар, ако сте бременна. Той ще ви посъветва да вземате друго лекарство вместо Квизикор плюс, тъй като Квизикор плюс не се препоръчва в ранна бременност и е възможно да предизвика сериозни увреждания на вашето бебе, в случай, че се използва след трети месец от бременността.

Подходящо антихипертензивно лекарство трябва да замести Квизикор плюс преди началото на бременността. Лекарственият продукт не трябва да бъде използван през време на 2-та и 3-та третина от бременността.

Обикновено, вашият лекар ще ви посъветва да спрете да приемате Квизикор плюс веднага след като разберете, че сте бременна.

В случай, че забременеете по време на лечение с този лекарствен продукт, моля неотложно информирайте и посетете вашия лекар.

Не употребявайте Квизикор плюс докато кърмите, тъй като квинаприл и хидрохлоротиазид се екскретират в кърмата. Обърнете се към вашия лекар за съвет, преди да приемете каквото и да е лекарство.