Производител DHU
Наличност

Инфлуцид табл Х 60

Вижте още продукти от:

ИНФЛУЦИД ТАБЛЕТКИ

 

Какво представлява Инфлуцид?

Инфлуцид е хомеопатичен лекарствен продукт за смучене в опаковка, блистери с по 20 броя таблетки. Инфлуцид е комбинация от шест добре доказани отделни хомеопатични средства, която е особено подходяща за лечение на простудни и грипни заболявания с внезапно начало и бързо развитие.

Aconitum е полезен в началните фази на остри инфекции на респираторния тракт, особено когато са придружени с температура. За ефикасното повлияване на общата настинка помага и компонентът Bryonia, който има ефект при сухите бронхити с болезнена, дразнеща кашлица. Ipecacuanha предизвиква втечняването на бронхиалните секрети и по този начин подпомага изхвърлянето им. Gelsemium е особоно ефикасен при настинки, грип, синузити, придружени с отрадналост и умора, главоболие и болки в тялото, както и при възпалено гърло и пресипналост. Phosphorus има положителен ефект върху състоянието на изтощение, невралгия и главоболие по време на остри и хронични респираторни заболявания. Освен това той засилва имунната система и по този начин ускорява оздравителния процес. Тази комбинация е допълнена с Eupatorium perfoliatum - често използвано в хомеопатията средство за лечение на настинка и грип.Благодарение на широкия си спектър на действие, Инфлуцид има бързо и ефикасно въздействие при настинки с температура, като грип. Инфлуцид е подходящ и за профилактика на вирусни инфекции.

За какво се използва Инфлуцид?

За лечение на простудни и грипоподобни заболявания, съпроводени с повишена температура.

Кога не трябва да приемате Инфлуцид?

Инфлуцид не трябва да се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид при употреба на Инфлуцид?

Ако оплакванията Ви продължават или състоянието Ви се влоши, посъветвайте се с лекуващия Ви лекар.

Специални предупреждения:

1 таблетка Инфлуцид съдържа 90 mg лактоза монохидрат. Неподходящ при хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен / галактозен синдром на малабсорбция.Инфлуцид съдържа пшенично нишесте. Може да представлява опасност за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия)

Какво трябва да имате предвид ако сте бременна или кърмите?

Както всички останали лекарства, по време на бременност или кърмене, Инфлуцид трябва да се приема само след консултация с лекар.

Кои други лекарства могат да повлияят ефекта на Инфлуцид или могат да бъдат повлияни?

Няма данни за взаимодействия с други лекарства или с храни.

Как можете да използвате Инфлуцид?

Да се следва посочената дозировка или както е предписано от лекуващия лекар.

Възрастни:

При остри оплаквания се приема по една таблетка на едночасови интервали, докато настъпи подобрение до максимум 12 таблетки на ден. За понататъшно лечение да се приемат от 1 до 3 таблетки дневно.

Деца под 12 годишна възраст:

При остри оплаквания се приема по една таблетка на всеки два часа, докато настъпи подобрение, до 8 таблетки дневно. За по-нататъшно лечение или за лекуване на хронични състояния, да приемат от една до три таблетки дневно.

За профилактика на простудни и грипни заболявания е препоръчително да се приемат по 1-2 таблетки три пъти дневно. Деца под 12 годишна възраст могат да приемат профилактично 1 таблетка 3 пъти дневно.Да не се прилага при деца под една година, поради липсата на достатъчно данни за употребата на продукта в тази възраст.Таблетките да се приемат половин час преди или след хранене и да се оставят да се разтопят бавно в устата. За малки деца е препоръчително таблетките да се разтварят в малко вода.

Какви нежелани лекарствени реакции може да предизвика Инфлуцид?

В много редки случаи е възможна проява на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. 

При приемане на хомеопатични лекарствени продукти съществуващи оплаквания могат временно да се влошат (начално влошаване). В такива случаи е необходимо да се консултирате с лекар и да преустановите лечението.

Какво трябва да предприемете, ако сте приели по-голямо количество от Инфлуцид?

Няма съобщени случаи на предозиране.

Инструкции за съхранение на Инфлуцид:

Да се съхранява при стайна температураДа се съхранява на място недостъпно за деца!

Състав:

1 таблетка (250 mg) съдържа:

Aconitum trit D3 25 mg

Bryonia trit. D2 25 mg

Eupatorium perfoliatum trit. Dl 25 mg

Gelsemium trit. D3 25 mg

Ipecacuanha trit. D3 25 mg

Phosphorus trit. D5 25 mg

Помощни вещества:Лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, пшенично нишесте