Производител Внос
Наличност

Имунотрофина течност 200 мл.

Вижте още продукти от:

IMMUNOTROFINA LIQUID / ИМУНОТРОФИНА ТЕЧНОСТ 200 мл.

 

 

Показания:

Имунотрофина Течност е комплексна и добре балансирана формула подходяща при деца с чести възпаления на сливиците. Подобрява детските защитни механизми,  като предотвратява порочния кръг от повтарящите се респираторни инфекции на горните дихателни пътища.

Имунотрофина Течност допринася за подобряване на енергийния метаболизъм  в организма.

Стимулира трофиката на тъканите, подобрява лимфния дренаж, поддържа сливиците в едно добро общо състояние, увеличава притока на в хипертрофиралата тъкан и дава възможност на глюкана в състава си да се справи със своята задача на имуностимулант. Имунотрофина течност може да се използва самостоятелно или в комбинация с антипиретично и антибиотично лечение.

Подходящ за честа и продължителна употреба.

 

Състав:

Калиев йодид, , B5 (калциев пантотенат), витамин B6, витамин B12,

Карбоксиметил 1,3/1,6  Бета -глюкан (от мая), витамин Д, аргинин, лимонена киселина, ксантанова гума, натриев бензоат и калиев сорбат, аромат на ванилия, фруктоза и карамел от захароза, дестилирана вода.

 

Действие:

  • Йодът допринася за производството на хормони от щитовидната жлеза и за нормалното й функциониране. Стимулира трофиката и метаболизма на лимфоидната тъкан, увеличава притока на кръв в нея, подобрява лимфния дренаж.
  • Витамин B5 основен за трофиката и защитата на лигавицата, допринася за намаляване чувството за отпадналост и умора.
  • Карбоксиметил бета 1-3 D-глюкан е пречистен полизахарид  извлечен от клетъчната стена на маята Saccharomyces cerevisiae. Доказан като имуностимулатор, той подсилва имунния отговор, активира макрофагите и способността им да фагоцитират, стимулира останалите клетки на имунната система и помага на организма по-бързо да се пребори с инфекцията. Води до увеличаване секрецията на интерферон, което допринася за намаляване репликацията на вирусите.
  • Витамин D  допринася за нормалната абсорбция на Калций и Фосфор, за поддържане на мускулния тонус, правилното функциониране на мускулите и поддържане на костите в добро състояние. Витамин D играе важна роля за имунната система и нейната ефективност.
  • Аргининът е незаменима аминокиселина, която допринася за изграждането на протеините и в частност влияе положително върху секрецията на хормона на растежа.
  • Витамините B6, допринасят за нормалното функциониране на имунната система.
  • Витамините B12, известни като хемопоетичен фактор, с участие в стимулирането на растежа и засилване на апетита.

 

Начин на употреба:

Деца от 1 до 3 год. трябва да приемат по 5 мл. дневно еднократно, за предпочитане между две хранения или по друго лекарско предписание.

Деца над 3 год. трябва да приемат по 10 мл. дневно еднократно, за предпочитане между две хранения или по друго лекарско предписание.

 

Нежелани реакции:

Не са наблюдавани нежелани реакции.

 

 

 

 

 

 

Предупреждения:

 

  • Не използувайте продукта в случай на свръхчувствителност към съставките му.
  • В случай на нежелани реакции спрете употребата на продукта и се консултирайте с лекар.
  • Препоръчително е бутилката да се съхранява добре затворена в опаковката.
  • Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
  • Съхранявайте продукта далече от топлинни източници.
  • Не употребявайте продукта след изтичане на срока на годност.
  • Срок на годност след отваряне на опаковката – 6 месеца.
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Наличието на вещества от естествен произход може да повлияе върху органолептичните характеристики на продукта; поради тази причина могат да настъпят промени на цвета и/или вкуса без това да влоши качеството му.

 

Производител: DMG Италия