Наличност

ЗЕРАДЕРМ ГЕЛ 15 ГР.

ZERADERM gel е силиконов продукт, състоящ се от високомолекулен полисилоксан /100%/. ZERADERM gel се разпространява в туби по 15 грама. Не е стерилен. При излагане на въздуха ZERADERM gel образува невидима мембрана, която е едновременно пропусклива за въздуха и непропусклива за водата.

 

Показания:

ZERADERM gel е създаден специално за намаляване образуването на келоиди, хипертрофични белези и свързаната с тях еритема /зачервяване/, в резултат на термални /изгаряния/, хирургични /постоперативни/ или травматични /напр. след катастрофа/ увреждания на кожата. За профилактика на хипертрофични белези, ZERADERM gel може да се нанася веднага след отстраняване на конците.

 

Внимание!

Избягвайте контакта на ZERADERM gel с очите, носа или устата. Внимавайте като използвате ZERADERM gel върху отворени рани, инфектирани области или незаздравяла тъкан. Не са документирани странични ефекти при употреба на ZERADERM gel  по време на бременност и кърмене. Освен това няма документирани ограничения за употреба на  ZERADERM gel в комбинация с друга апаратура или лечение. Не са необходими специални предпазни мерки при излагане на слънце. В малко вероятните случаи на кожно дразнене, прекъснете лечението със ZERADERM gel и се консултирайте с лекар.

 

Начин на приложение:

Почистете внимателно засегнатата повърхност и подсушете. Нанесете малко количество ZERADERM gel с памучен тампон или с върха на чист пръст и масажирайте 1-2 минути. Изчакайте 8-10 минути да засъхне. Образуваната прозрачна мембрана над белега не лепне при допир. В случай, че сте нанесли по-голямо количество  и лепне, избършете излишъка внимателно. Нанасяйте два пъти дневно, за предпочитане сутрин и вечер.

 

Продължителност на лечението:

За да  постигнете оптимални резултати, продължете лечението няколко седмици /но поне два месеца/ или докато вече не се забелязва подобрение.