Наличност

ГЛИКОРАВНИН КАПСУЛИ 475 МГ. Х 30

ГЛИКОРАВНИН

за поддържане функционалните нива на кръвната захар

Хранителна добавка

 

СЪСТАВ:

На една капсула от 475 мг/на две капсули максимален дневен прием, Гликоравнин съдържа:

- Бирена мая ( Saccharomyces cerevisiae) - 200 mg/400 mg

- Алфа-липоева киселина (Alpha-lipoicum acicum) - 100 mg/200 mg

- Бобови шушулки (Legimina Phaseoli) - 80 mg/160 mg

- Черничеви листа (Folia Mori) - 80 mg/160 mg

- Витамин В6 (Vitamin B6, piridoxin) - 10 mg/20 mg

- Витамин В2 (Vitamin B2, riboflavin) - 5 mg/10 mg

 

ДЕЙСТВИЕ:

Натуралната бирена мая в състава на Гликоравнин съдържа ценни аминокиселини, витамини от В-група и микроелементи (цинк, хром, селен). Те подкрепят цялостната обмяна на веществата, като в частност подпомагат дейността на задстомашната жлеза и отзивчивостта на клетките към действието на инсулина и другите хормони, отговорни за въглехидратната обмяна. Екстрактите от бобови шушулки и листата на черницата съдействат за поддържане нивата на кръвната захар в нормални граници. Допълнително черницата благоприятно повлиява образуването и дейността на половите хормони. Алфа-липоевата киселина широкоспектърен антиоксидант, подкрепящ обменните процеси, функциите на очите и на нервната система. Витамин В2 спомага за поддържане функционалните нива на кръвната захар в клетките. Гликоравнин подкрепя и зрението. Витамин В6 участва активно в междинната обмяна на основните хранителни вещества и във функционирането на централната и периферна нервна системи, храносмилателните органи и кожните структури.

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Гликоравнин се препоръчва за прием като хранителна добавка:

  • за подкрепа на обмяната на захарите в организма;
  • подпомага обменните процеси и въглехидратния баланс;
  • за подкрепа на сърдечносъдовата дейност, функцията на очите, дейността на кожата и нервната система.

УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА:

Препоръчителна дневна доза - 1 капсула сутрин на глаадно с поне 100мл течност. Максимална дневна доза(при необходимост)- 2 капсули. Сутрин и вечер по 1 капсула, 15-20 мин. преди хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРИЕМА:

Приема се без прекъсване в продължение на 30 дни. При необходимост, след почивка от 10 дни, курсът се повтаря до повлияване.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

В препоръчаните дози не са установени. Препаратът няма пристрастяващо действие. По общи съображения не би следвало да се употребява без медицинско наблюдение от бременни и кърмещи жени и деца под 5 годишна възраст.