Наличност

ВИТАЖИН ВАГИНАЛЕН ГЕЛ 30 ГР.

Състав:

вода, цетил-стеарилен алкохол, глицерин, от сладки, бадеми, цетил-стеарилен алкохол ОЕ, масло от шеа, натриев полиакрилат, сребърен цитрат, натриев аскорбил фосфат, токоферолов ацетат, имидазолидинил уреа, триетил цитрат/ВНТ, силиконово масло, бутил парабен, изобутил парабен, изопропил парабен, малтодекстрини, натриев хидросулфид, бинатриева сол на EDTA, млечна киселина.


Показания:


Допълнително средство при лечението и профилактиката на бактериална вагиноза и рецидивиращи пикочни инфекции. Употребата му е особено полезна при пациенти с релапси и след фармакологични терапии с използване на антибиотици. Вагиналният крем Витажин С възстановява и поддържа физиологичното рН на влагалището и подпомага растежа на естествената лактобацилна флора. По този начин той предпазва от започване на състояния, които улесняват развитието на бактериалната вагиноза, така също и по време на бременност.


Противопоказания:

известна свръхчувствителност към един или повече от компонентите на медицинското изделие.


Инструкции за употреба: внимателно измийте ръцете си , преди да използвате изделието. Поставяйте вагиналния крем Витажин С веднъж дневно, за предпочитане вечер преди лягане, в продължение на 6 последователни дена. За поддържане: по 1-2 приложения седмично в продължение на 12 седмици или повече. Вагиналният крем Витажин С е без миризма, не оставя никакви мазни остатъци и не зацапва бельото.



Начин на употреба:

1. Отворете тубата и завийте еднократния апликатор на гърлото на тубата.

2. Нежно стиснете тубата, за да изпълните апликатора до стопа с достатъчно количество крем.

3. Отвийте апликатора от тубата и го поставите във влагалището, колкото можете по-дълбоко. За да улесните въвеждането, е препоръчително да извършите тази операция, докато лежите. Натиснете буталото, докато напълно изпразните апликатора. След употреба апликаторът не трябва да се използва отново и трябва да бъде изхвърлен.


Предупреждение:

Използването на всички продукти за локална употреба, особено ако е продължително, може да причини сензитизиране; ако това се случи, спрете третирането и се консултирайте с лекар. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не поглъщайте. Избягвайте контакт с очите. Не използвайте заедно с други медицински изделия или лекарства без предварително да сте се консултирали. Препоръчва се лична употреба на изделието.


ВНИМАНИЕ:

съхранявайте контейнера плътно затворен, далеч от светлина и топлина. Не използвайте след срока на годност.