Наличност

БИОНЕКТ КРЕМ 0. 2% 30 ГР.

Показания

Бионект® е предназначен за лечение на кожни раздразнения и поражения. По специално, той е предназначен за покриване на остри и хронични рани (ожулвания, донорски локализации и хирургически разрези, изгаряния от първа и втора степен, съдови и метаболитни язви и декубитус) и за осигуряване на влажна среда за раната, предпазвайки я по този начин от ожулване, триене и изсъхване. 

Дозировка и начин на приложение

Раните или язвите да се почистят и дезинфектират преди приложение. Да се нанася тънък равномерен слой от крема върху повърхността на раната два или повече пъти дневно. Намазаната област да се покрие със стерилен марлен тампон и стерилен бинт.  

Противопоказания  Да не се прилага на пациенти с доказана индивидуална свръхчувствителност към компонентите на продукта. 

Предупреждения  Да не се използва при повредена опаковка . Срокът на годност се отнася за продукти, съхранени в оригиналната опаковка при стайна температура (под 30°C).   След употреба да се изхвърли съгласно приложимата национална практика . Да се съхранява на място, недостъпно за деца. 

Специални предпазни мерки  Да се избягва пряк контакт на първичната опаковка с раната!  Всяка опаковка   да се използва само от един пациент за намаляване на опасността от взаимно инфектиране. 

Лекарствени взаимодействия  Да не се прилага едновременно с дезинфектанти, съдържащи четвъртични амониеви соли, тъй като хиалуроновата киселина се утаява в тяхно присъствие.  Едновременното външно лечение на рани с антибиотици или други локални агенти не предизвиква взаимодействия или несъвместимост с Бионект . 

Нежелани лекарствени реакции - не са регистрирани