Производител BAYER
Наличност

Бепантен унгвент 30 гр.

Кожата на Вашето бебе е нежна, чувствителна  и значително по-тънка в сравнение с кожата на възрастните. Поради това бебешката кожа е склонна по-често към зачервяване и многобройни инфекции.

Какво представлява подсичането и от какво се причинява то?

Когато пелената е влажна и по-плътна се причинява неприятно триене, което не дава възможност на кожата "да диша". Подсичането представлява възпаление, придружено със силно зачервяване на кожата на Вашето бебе. Подсичането е наблюдавано най-често в областта, покрита от пелените.


Когато бебето е предразположено към подсичане?

Има случаи, в които кожата на Вашето бебе е по-податлива към подсичане - обикновено това става, когато:

- е недоносено;
- растат му зъби;
- не се чувства добре или се възстановява след ваксинация;
- приема антибиотик - това може да наруши деликатния баланс в организма и да допринесе за възникване на възпалителни инфекции;
- има проблеми с коремчето;
- кожата му е по-чувствителна;
- има промяна в хранителния му режим, особено по време на отбиване.

 

Какво представлява Bepanthen?

Кожата на Вашето бебе е мека и чувствителна и се нуждае от безвреден и щадящ продукт, който да се грижи за нея и да я защитава.

Bepanthen е деликатен продукт, който може да бъде използван при всяка смяна на пелените. Подходящ е за много чувствителна кожа, включително и тази на недоносените бебета, тъй като не съдържа аромати, консерванти, оцветители или антисептици.
Bepanthen е създаден на базата на декспантенол - провитамин В5. Това ускорява естествения процес на регенерация на кожата,  допринасяйки за бързото й възстановяване.
Bepanthen е маслена емулсия за външно приложение, съдържаща 60% липидни вещества. Те създават защитен слой, който предпазва кожата от последващ контакт с дразнители и дехидратиране.


Как действа Bepanthen?

Запазва естествената влага на кожата, създавайки оптимални условия за безпроблемното й възстановяване като не изсушава деликатната кожа на Вашето бебе.
Създава траен прозрачен слой, който предпазва дори и най-деликатната кожа от последващи дразнения и триене.
Формулата вода в масло го прави подходящ за защита и хидратация на суха и раздразнена кожа. Съставката провитамин В5 идеално спомага за естественото възстановяване на раздразнената и чувствителна кожа, като я запазва мека и гладка. Помага на бебешката кожа да възстанови бързо естествената си защитна бариера.


Съвети за предпазване и лечение:

Не се тревожете, ако кожата в областта на пелените изглежда леко зачервена и възпалена. Можете да облекчите дразненето, да помогнете за възстановяването на кожата и да предотвратите появата на инфекции, ако следвате нашите препоръки:

Сменяйте често пелените - Много е важно да ограничите контакта на чувствителната бебешка кожа с влажни пелени.

Дайте шанс на кожата "да диша" - Избягвайте синтетичното бельо и тесните дрешки, тъй като те могат да попречат на кожата "да диша". Пелените за еднократна употреба не трябва да са много стегнати. Позволете на бебето си да рита без пелени колкото се може повече, при подходяща за него стайна температура.

Почистете кожата в областта на пелените - При всяка смяна на пелените бебешкото дупе трябва да бъде добре почистено  и да се остави да изсъхне напълно преди поставяне на чистата пелена. Мокрите бебешки кърпички понякога са неподходящи при възпалена или чувствителна кожа, така че вместо тях можете да използвате памучни тампони и топла вода.

Ежедневна грижа - Специално създаден за ежедневна употреба. Покривайте дупето на Вашето бебе с тънък слой Bepanthen при всяка смяна на пелените, особено преди лягане. По този начин се засилва естествената бариера на кожата, като едновременно Bepanthen осигурява необходимата хидратация за безпроблемно възстановяване.

Bepanthen изключително подходящ за подпомагане регенерацията на кожата в случаи на леки изгаряния и увреждане.
 Изцяло натуралните съставки, заедно със защитното и възстановителното действие върху кожата, правят Bepanthen подходящ за грижа и третиране на разранените зърна дори по време на периода на кърмене.

Bepanthen се препоръчва за защита и хидратация на локализирани области от кожата в случай на:

- леки слънчеви или домашни изгаряния на кожата;
- силно увредени или напукани устни и ръце и области със загрубяла или обтегната кожа;
- други случаи на дразнене, лющене, напукване и зачервяване на кожата ,включително като допълнение към агресивни дерматологични лечения, депилация, пилинг и др;
- прояви на атопия;
- след татуиране спомага за регенерацията на кожата, като едновременно защитава и поддържа цветовете на татуировката.

Как се използва  Bepanthen?

За да отворите тубата при първоначална употреба, поставете капачката обратно и я завъртете. Намажете точистената и подсушена кожа с обилен слой Bepanthen и втрийте с леки движения. Bepanthen попива бързо, без да оставя мазни следи. Можете да използвате Bepanthen всеки ден, колкото пъти ви е необходимо.
Пазете тубата плътно затворена и далече от топлина.

Какво съдържа Bepanthen?

Мастна емулсия с високо съдържание на декспантенол и високо съдържание на липиди.
Не съдържа консерванти и антисептици.
Хипоалергичен.
Отлична поносимост.