Наличност

Апимед дент спрей 20 мл.

Описание

Благодарение на богатото съдържание на танини притежава изразено адстрингентно, противовъзпалително и кръвоспиращо действие.
Прилага се при заболявания на лигавицата на устната кухина, кървящи венци и остри и хронични тонзилити.
Апимед Дент съчетава лечебните качества на прополиса и билковите екстракти, като допринася за облекчаване наранените участъци на венците и мукозата на устната кухина. Прополисът има антимикробен ефект и в комбинация с антисептичните свойства на салвията, намалява възможността за поява на възпалението. Екстрактите от очеболец и кора на червен дъб имат адстрингентно действие върху наранената мукоза, което ускорява регенерацията. Екстрактът от лайка има противовъзпалителен ефект, а ментовото масло има лек обезболяващ ефект.

Апимед Дент спрей се препоръчва при:

  • афти или подобни ерозии на мукозата на устната кухина;
  • наранявания, причинени от зъбни протези и шини;
  • възпалени венци и пародонтоза;
  • кървящи венци;
  • зъбобол;
  • лош дъх.


Действие

Предназначение:
Защитава зъбния венец.
Образува защитен филм за по-лесно възстановяване на наранените участъци на венците и устната кухина. Защитава венците, особено по време на хранене, когато венците са чувствителни и често податливи на допълнително увреждане. Билковите тинктури и помощни вещества допринасят за приятен аромат и коригиране на лошия дъх. Може да се използва при афти или подобни ерозии на мукозата на устната кухина, както и при кървящи венци и зъбобол. Препоръчва се също и при лош дъх.

Състав

Състав:
АЛКОХОЛ, ВОДА, ПРОПОЛИС, ЕКСТРАКТИ ОТ: ОЧЕБОЛЕЦ (POTENTILLA ERECTA), ЧЕРВЕН ДЪБ, САЛВИЯ, ЛАЙКА; МЕНТОВО МАСЛО.



Дозировка и начин на приложение

Инструкции за употреба:
Напръскайте с Апимед Дент спрей за венци наранения участък на венеца и устната лигавица 2 до 3 пъти дневно.
Спреят е снабден с апликатор с дълго рамо, който улеснява нанасяне на по-трудно достъпните места в устната кухина и гърлото.