Наличност

АЛЕРГОЗАН АМПУЛИ 2 МЛ. Х 10

148,00 лв. с ДДС

Продуктът се отпуска с рецепта и може да бъде закупен от нашата аптека, само на място

СЪСТАВ

В една ампула 2.ml се съдържат:

Лекарствено вещество:Choropyramine hydrochloride 20 мг'

Помощни вещества: Хлороводородна киселина 1 mol/1 до рН 5,5-6,5, вода за инжекции.

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

Алергозан под формата на инжекционен разтвор е антиалергичен продукт.

 

ПОКАЗАНИЯ

В кои случаи може да се прилага Алергозан? При остри алергични реакции, свързани с лечение на уртикария (от храни, медикаменти, хелминти и др.) и при ухапване от насекоми.При алергични реакции от общ тип (анафилактичен шок, серумна болест, оток на Квинке) продуктът се използва като съставна част от комплексната терапия.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага продукта?

Не се прилага при свръхчувствителnosт към съставките на продукта, глаукома (повишено вътреочно налягане), .аденом (тумор) на простатната жлеза, обострена язвена болест, пилородуоденална стеноза (стеснение на долната част от стомаха или на дванадесетопръстника), бременnosт и кърмене.

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Кога Алергозан може да се прилага с повишено внимание?

Да се прилага с внимание при пациенти с повишена функция на щитовидната жлеза, сърдечно-съдови-заболявания и бронхиална астма При възрастни над 60 години е необходима предпазливост, тъй като може да предизвика замаяnosт, сънливост и намаляване на кръвното налягане, а при деца може да доведе до възбудни реакции. Продуктът не трябва да се приема заедно с алкохол и седативни средства поради засилване на тяхното действие.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Тъй като няма достатъчно категорични данни за безвредnosтта на продукта, при бременnosт и кърмене не се препоръчва неговото приложение.Поради изразения си седативен ефект продуктът трябва да се назначава с внимание на водачи на транспортни средства и при работа с машини.чч

 

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Какви други лекарства повлияват действието на Алергозан?

Не се препоръчва употребата на Алергозан едновременно с холинолитици (атропин, бусколизин и др.), тъй като могат да се засилят ефектите им.Продуктът не трябва да се прилага едновременно с инхибиторите на моноаминооксидазата (моклобемид и.др.). Преди започване на лечението с Алергозан е необходимо да има интервал от две седмици след спирането на инхибиторите на моноаминооксидазата.Всички лекарства, които оказват потискащ ефект върху централната нервна система (обезболяващи, антипсихотични и противогърчови средства) засилват седативния ефект на Алергозан.Трябва да информирате Вашия лекуващ лекар в случай на каквото и да било съпътстващо лечение с други лекарства, с оглед да бъде избегнато евентуално взаимодействие между тях.

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

Дозировката и продължителnosтта на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването и поnosимостта към продукта.Прилага се интрамускулно или интравенозно по 1 ампула един до два пъти дневно.При хемотрансфузии може да се прилага профилактично по 1 ампула в 500 ml кръв в началото на кръвопреливането.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Какви нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Алергозан?

Нервна система: сънливост, отпадналост, световъртеж, умора, гловоболие.

Храnosмилателна система: сухота в устата, гадене, повръщане, запек.

Отделителна система: задръжка на урината и затруднение в уринирането.

Кожа и лигавици: alergi[, повишена чувствителnosт към светлина.

Други: нарушения в зрението - двойно виждане и повишаване на вътреочното налягане; кръвна карина -намаляване на броя на. белите кръвни клетки, на червените кръвни клетки й тромбоцитите; мускулни - потрепвания.

За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.