Наличност

АДВАНТАН МИЛК 20 ГР.

825,00 лв. с ДДС

Продуктът се отпуска с рецепта и може да бъде закупен от нашата аптека, само на място

 Какво представлява Адвантан и за какво се използва

Адвантан мляко е противовъзпалителен медикамент (кортикостероид), който се прилага върху кожата.Адвантан мляко подтиска възпалителните и алергични реакции на кожата и така подтиска симптоматиката, породена от кожни проблеми като зачервяване (еритема), уплътняване на кожата, загрубяване на кожната повърхност, събиране на течност(оток), сърбеж и други оплаквания (усещане за парене или болка).Адвантан мляко се използва при лечение на лека до средно тежка, остра екзогенна екзема (алергичен контактен дерматит, иритативен контактен дерматит, нумуларна [микробна] екзема, суха екзема, екзема вулгарис) и ендогенна екзема (атопичен дерматит, невродерматит), тежка форма на възпалена себоройна екзема.

Опаковки: Туби съдържащи 20 и 50 грама.

 

 Преди да използвате Адвантан мляко

Не използвайте Адвантан мляко:

Ако сте с повишена чувствителност (алергичен/а) към метилпреднизолон ацепонат или някоя от останалите съставки на Адвантан мляко.Ако боледувате от ТВС (туберкулоза) или сифилис в областта, която ще бъде третирана, от вирусни заболявания (например: варицела, херпез зостер), от розацеа, периоарален дерматит или пост-ваксинални кожни реакции в областта, която ще бъде лекувана,Адвантан мляко не се прилага при деца на възраст под 4 месеца поради липса на опит. При по-големи деца, над 4 месеца и по-големи, внимателно трябва да се прецени отношението полза/риск.

Особено внимателно трябва да се прилага Адвантан мляко:

Ако според Вашия лекар Вашето кожно заболяване е съпроводено с бактериална или гъбична инфекция, е нужно допълнително специфично лечение.Ако кожата Ви съхне прекомерно при приложение на Адвантан мляко, трябва да преминете на някоя от по-мазните форми (Адвантан маз).Ако прилагате Адвантан върху лицето, трябва да внимавате да не влиза в контакт с очите.Не се наблюдава увреждане на функцията на надбъбречната жлеза както при възрастни, така и при деца, след третиране на големи повърхности (40-60% от кожната повърхност) или дори след лечение с оклузивни превръзки с Адвантан. Независимо от това Адвантан мляко не трябва да се прилага с оклузивни превръзки, т.е. при изключване на контакта на поразената кожа с въздуха. Забележете, че с пелени се създават условия като при оклузивни превръзки.

 

Бременност

Ако сте бременна, Вашият лекар ще вземе това пред вид преди да Ви предпише Адвантан, така че моля да го уведомите, ако сте или може да сте бременна. Като общо правило, продуктите за локално приложение съдържащи кортикостероиди не трябва да се прилагат през първите три месеца на бременността. Особено следва да се избягват приложение върху големи участъци или за продължително време.

Кърмачки

Ако кърмите не трябва да прилагате Адвантан върху гърдите. Вашият лекар ще вземе пред вид това, че кърмите преди да Ви предпише Адвантан, така че моля да го уведомите за това. Следва да се избягва приложение върху големи участъци или за продължително време.

Шофиране и работа с машини:

Няма известни подобни ефекти.

 

Приложение съвместно с други медикаменти:

Моля, уведомете Вашия лекар, ако прилагате или наскоро сте прилагали други медикаменти, дори и такива, които се отпускат без рецепта.

Как да прилагате Адвантан мляко

В случай че Вашият лекар не е предписал друго, трябва да прилагате Адвантан мляко един път дневно на тънък слой върху поразените кожни участъци като го втривате леко.По принцип продължителността на приложение не следва да надвишава 2 седмици.Ако имате усещането, че ефектът на Адвантан мляко е твърде силен или твърде слаб, уведомете Вашия лекар.

Ако приложите повече Адвантан мляко отколкото трябва да се прилага:

Не се тревожете. Не може да има риск при еднократно предозиране (т.е. когато сте приложили еднократно върху голям участък от кожата) или от инцидентно поглъщане.

Ако забравите да приложите Адвантан мляко:

Не прилагайте по-голямо количество Адвантан мляко, за да компенсирате пропуснатата доза. Ефекти при прекратяване на лечение с Адвантан мляко:Моля, уведомете Вашия лекар, ако началните симптоми от кожното увреждане се появят отново.

 

 Възможни нежелани реакции

Както всички медикаменти Адвантан мляко може да предизвика появата на нежелани реакции.В изолирани случаи при лечение с Адвантан мляко върху кожата, която се лекува, могат да се появят симптоми като сърбеж, парене, зачервяване (еритема), суха кожа, лющене или поява на мехурчета (везикулация).

Както и при останалите кортикостероиди за локално приложение в редки случаи могат да се наблюдават следните нежелани реакции:възпаление на космените фоликули (фоликулит) или алергична кожна реакция срещу някоя от съставките на продукта

Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са упоменати в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар.

 Съхранение на Адвантан мляко

Пазете на място, недостъпно за деца.

Съхранявайте при температура под 30°С.

Не използвайте след изтичане срока на годност.Ако имате допълнителни въпроси, моля, консултирайте се с Вашия лекар